Optocht

Route

Op vrijdag 12 juli vindt de optocht van het Zuidenveld plaats. Een lange, bonte stoet van versierde wagens (meer dan 20!), muzikanten en ander vertier rijdt dan door Zweeloo en Aalden heen. De optocht start om 18.30 uur vanaf het bedrijventerrein in Zweeloo en gaat dan via het Klooster, Kloosterdwarsweg en de Hoofdstraat naar Aalden toe. Halverwege de Aelderstraat gaat de optocht rechtsaf de Kerkstraat in. Dan vervolgens via de Mr. Benninkstraat, Bosakker, Tellingakker en Wendakker naar de Paardelandsdrift. Hier draait de stoet linksaf en rijdt de Paardelandsdrift af richting de Gelpenberg. Hier neemt de optocht nog een stukje van de Molenwijk mee en gaat dan weer de Aelderstraat op richting Zweeloo. Via de Kruisstraat en de Wheem rijden de wagens naar het Zuidenveldterrein, waar ze het hele weekend blijven staan.

Wegafsluitingen

Om de optocht veilig te laten verlopen voor bezoekers en deelnemers, gaan we de doorgaande wegen in Aalden en Zweeloo tijdelijk afsluiten voor het verkeer. Dit doen we vanaf 17.45 uur. Vanaf 17.00 uur staan er afzettingsborden en verkeersregelaars om u de juiste weg te wijzen.

Parkeren

Parkeren kan op diverse plaatsen aan de rand van het dorp. Verkeersregelaars en borden wijzen u de weg. Bij Coop Weggen (Aelderstraat) vindt u invaliden parkeerplaatsen.

Route- en parkeerkaart

Route optocht en parkeren